Inkomen en huurtoeslag

Verklaring nodig voor een nieuwe (sociale ) huurwoning
Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, is een inkomensverklaring nodig. Het was eerder alleen mogelijk om deze via de BelastingTelefoon van de Belastingdienst op te vragen. Deze inkomensverklaring kan echter ook online worden aangevraagd en uitgeprint via Mijn Belastingdienst. U moet hier inloggen met uw DigiD. Meer informatie over het aanvragen van een inkomensverklaring vindt u op de site van de belastingdienst.

 

Heeft u geen internet? Bel dan naar 0800-0543
U kunt uw inkomensverklaring ook nog steeds telefonisch opvragen bij de Belastingdienst. Het duurt ongeveer vijf werkdagen voordat u de verklaring binnen heeft. Aan het opvragen zijn geen kosten verbonden. Het telefoonnummer is van de BelastingTelefoon is 0800-0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand.

 

Huurtoeslag
Als de huurprijs in verhouding tot uw inkomen te hoog is, kunt u mogelijk voor huurtoeslag in aanmerking komen. Óf u daarvoor in aanmerking komt en wat de hoogte van de huurtoeslag is, is van diverse factoren afhankelijk. Op de website www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening maken.

yellow-triangel sky-triangel

Wonen Wittem

maatschappelijk gedreven en betrokken, klantgericht, betrouwbaar en resultaatgericht.