Algemeen

Reageren op een woning via woonkeuzebon

Om voor een huurwoning in aanmerking te komen, moet u reageren op een vrijgekomen woning. Deze woningen plaatsen we op onze website. U kunt zich ook aanmelden voor onze WOONBRIEF, dan ontvangt u een emailbericht als er nieuwe woningen te huur zijn. U kunt reageren op een woning door het invullen van de woonkeuzebon, welke te vinden is bij de aangeboden woning. Vervolgens krijgt u binnen een werkweek bericht over de volgorde die we bij de toewijzing hanteren.

 

Toewijzing

Meer informatie over het toewijzen van woningen en ons toewijzingsbeleid vindt u onder deze Link. Soms stellen we extra eisen aan de doelgroep, bijvoorbeeld bij woningen die vooral voor senioren of starters geschikt zijn. Ook is er een wettelijke maximale inkomensgrens om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen. Afhankelijk van onder andere de huurprijs en uw inkomen kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Meer daarover leest u in "Inkomen en huurtoeslag".

 

Passend toewijzen

Vanaf 1 januari 2016 moeten wij woningen passend toewijzen. Dit betekent dat de huur van een woning moet passen bij het inkomen en de huishoudgrootte van de woningzoekende. De regels van het passend toewijzen zijn door de overheid opgesteld. Zij wil hiermee voorkomen dat huishoudens met de laagste inkomens in te dure woningen terecht komen en dat het bedrag dat het Rijk moet uitgeven aan huurtoeslag te hoog oploopt. Als Wonen Wittem zijn wij verplicht deze regels op te volgen. Voor meer informatie over het passend toewijzen kijkt u op www.rijksoverheid.nl.

Woont u al vóór 1 januari 2016 in een woning van Wonen Wittem? Dan zijn er geen gevolgen voor uw huidige huurcontract. Wilt u verhuizen naar een andere woning van Wonen Wittem? Via deze link ziet u of de regels van het passend toewijzen ook voor u gelden.

yellow-triangel sky-triangel

Wonen Wittem

maatschappelijk gedreven en betrokken, klantgericht, betrouwbaar en resultaatgericht.